O2e

Hvordan vite om en dataskjerm går dårlig

Dataskjermer er spesielt laget for å vare i ganske lang tid. De er faktisk laget for å sikre at de kan stå dagens krav og livsstil for forbrukerne. Siden internett oppsving, er datamaskiner nå brukes ikke bare i forretninger eller for pedagogiske formål, men de er nå benyttes for underholdning og rekreasjon (for eksempel spill, filmer, bilder og lignende), for å bygge samfunn (gjennom sosiale nettverk) og for kommunikasjon. I år 2000 har bruken av datamaskiner enormt økt. Mange er nå bokstavelig talt online 24 timer, syv dager i uken. Mange av dem vet ikke engang slå av datamaskinene sine lenger. Skjermens levetid vil avhenge av hvor ofte du bruker den. Hvis du lar PCen på nesten hele tiden, og uten skikkelig vedlikehold, vil risikoen for skjermen går dårlig være høyere. For at du skal lykkes i å fastslå om din dataskjerm er døende, bare fortsette å lese, slik at du kan lære mer.

Hvordan vite om en dataskjerm går dårlig. Rare linjer og farger.
Hvordan vite om en dataskjerm går dårlig. Rare linjer og farger.

  1. Rare linjer og farger. Når du slår på skjermen, sjekk om du ser misfarging. Hvis du ser noen svarte eller grønne flekker på skjermen eller noen unormale farger som ikke skal være der, det er et godt tegn på at det er noe galt med den. Dette inkluderer også noen rare horisontale eller vertikale linjer. Vanligvis trenger disse forandringer som ikke går bort selv om du justerer farger, lysstyrke, skarphet og kontrast.
  2. Våkner opp. Plasser skjermen i dvale og vente på et par minutter. Nå vekke den opp ved å bevege musen. En sunn monitor våkner vanligvis opp i løpet av fem til ti sekunder. Men hvis du må vente litt lenger enn det, bør du kanskje å få det sjekket eller vedlikeholdt. Dette er en veldig god indikasjon på at skjermen blir gammel. Hvis ikke adressert raskt, kan det aldri slå på neste gang.
  3. For mørkt. Granske skjermen og se om det er ikke så lyssterk som den burde være. Justeres tilsvarende ved å tukle med sin lysstyrke egenskaper og kontrast. Du kan vanligvis se dette på siden eller bunnen av skjermen. Sette den i sin lyseste fargen, logisk burde du se en virkelig lyssterk skjerm. Hvis du ikke ser noen endringer, er skjermen døende så kan like godt ha det sjekket.
  4. For sakte for deg. Beveg musen ganske litt og se om det fungerer tilsvarende. Hvis bevegelsen er i tråd med musen pilen på skjermen, så skjermen er fortsatt god. Men hvis du ser en merkbar etterslep, kan det gå ille. Du trenger for å sikre om at du ikke har noen problemer med tårnet hastighet.

Dette er de tingene som du trenger å gjøre hvis du virkelig ønsker å vite om dataskjermen går terminal. Bare følg disse svært enkle trinn, og du vil finne ut om alvoret i problemet. På denne måten har du en mulighet til å enten fikse det (gjøre dette så tidlig som mulig) eller kjøpe en ny. For å sikre at skjermen vil vare veldig lenge, er det viktig at du vedlikeholder den ved å rense den regelmessig, slå den av minst en gang om dagen, osv. Lykke til!