O2e

Hvordan vurdere en diamant online

Enten for et stykke diamond smykker som du har tenkt å kjøpe

Enten for et stykke diamond smykker som du har tenkt å kjøpe, eller et stykke som du har fått deg, og vite hvordan å vurdere en diamant og bestemme dens verdi ved hjelp av elektroniske ressurser er en av de mest praktiske måter å spare deg penger fra profesjonelle takstmenn som kan belaste deg med mer enn en beskjeden sum. Gjør avgrensningsbrønn selv er en ferdighet som vil ta tid og tålmodighet, men en gang lærte, er alt du trenger et forstørrelsesglass og web for å fastslå verdien av perlen din. Her er fremgangsmåten.

Hvordan vurdere en diamant online. Enten for et stykke diamond smykker som du har tenkt å kjøpe.
Hvordan vurdere en diamant online. Enten for et stykke diamond smykker som du har tenkt å kjøpe.

  1. Klipp ut. Hvordan hver diamant er kuttet er forskjellig fra de andre. Det er generelle typer kutt, for eksempel Marquise kuttet, princess cut, den runde kutt, den ovale kutt, smaragd kuttet, og mange andre. Kuttet vil avgjøre hvor mye lys som reflekteres fra diamant. Dette lyset er referert til som glans. Husk at glans, selv i lav belysning er en naturlig funksjon for diamanter som imitasjon bergarter som zirkonia ikke besitter. Kuttet skal utfylle naturlig størrelse og form av diamant.
  2. Klarhet. Det neste trinnet er å bestemme klarhet i diamant. Klarhet refererer til den manglende urenheter i diamanten. Husk at diamanter kan ha andre kjemikalier blandet inn i perlen. Det kan også være lommer av luft inne i diamanter, som vil minske klarhet. Generelt, de mindre manglene, jo dyrere diamantene. Bruke forstørrelsesglass for å sjekke inn på klarhet. Du bør se på diamanten fra ulike vinkler siden noen kutt brukes spesielt for å skjule feil fra de fleste fasetter. Husk imidlertid at ikke alle feil og urenheter er skadelig for en diamant. Det er noen fargeurenheter som faktisk bidrar til å hente ut mer lys fra diamant. Disse urenheter blir verdsatt.
  3. Farge. Diamanter er populært kjent som fargeløs. I virkeligheten, derimot, diamanter kommer i et bredt spekter av farger, inkludert rosa, gul, brun, og mange andre. Fargen på diamanten er avhengig av de elementene som er innebygd i eller i nærheten av karbon fra hvor diamanter er basert på. De mest sjeldne diamanter, derimot, er de hvite eller klare diamanter, som ble opprettet i et miljø som er mest eller rent karbon.
  4. Carat. Til slutt kontrollerer karat eller vekten av diamantene. Hva gjør karat viktig er det faktum at det tar tusenvis av år og svært høyt trykk for å forvandle vanlige karbon til diamanter. Dette naturfenomenet tar svært lang tid og krever svært spesifikke typer miljøer. Jo større diamant derfor de sjeldnere det er. Du kan bruke online karat diagrammer for å bestemme vekten av diamant din, basert på sin størrelse, form og kutt.

Gjennom disse enkle trinnene, vil du være i stand til å avgjøre om du kjøper en perle som er verdt pengene, eller hvis du trenger å se etter en annen gullsmed. Med muligheten til å vurdere diamanter deg selv, vil du også være i stand til å avgjøre om du bør prute for en lavere pris, eller hvis du allerede får det beste tilbudet.