O2e

Hvordan vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste

Så, nå kan du foreta telefonsamtaler hvor stort sett alle i verden fra datamaskinen som er koblet til Internett via en høyhastighets bredbånd, og er på et ubegrenset dataabonnement. Awesome!

Får du den samme følelsen, er du så behagelig å gjøre disse samtalene

Hvordan vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste. Får du den samme følelsen, er du så behagelig å gjøre disse samtalene.
Hvordan vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste. Får du den samme følelsen, er du så behagelig å gjøre disse samtalene.

Får du den samme følelsen, er du så behagelig å gjøre disse samtalene, som du ville være hvis du skulle ringe fra fasttelefon eller mobil / mobiltelefon? Vel, jeg ville være, siden det er en veldig god pris fordel. Men, er det tilstrekkelig? Forventer du din VOIP ringer for å være like god som POTS (vanlig gammel telefon system) kaller erfaring? Er din VOIP (Voice over Internet Protocol) tjenesteleverandøren leve opp til løftene på tidspunktet for din registrerer deg for sine tjenester? Hvordan du går om å vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste? Vel, frykt ikke, her er hvordan du gjør dette.

For det første er det en enkel metode for å vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste? Ja, du skal være glad hvis det ikke er perceivable lag eller forsinkelse i stemmen kommer gjennom, og hvis den som ringer kan høre deg kontinuerlig, hvis en eller begge stemmene ikke ekko; samtalene ikke slippe og det er ingen bakgrunnsstøy. Oftest bør samtalene koble den første gangen du prøver å ringe et nummer og du kan holde lange timer med samtale uten avbrudd, ring dråper eller kutt. Dette er bra, men er det en reckonable system for vurdering? Du vedder på at det er, er det teknologi tross alt, og siden noen av VOIP-tjenester er ladet, har International Telecommunication Union (ITU) som er angitt ulike subjektive og objektive typen metoder og standarder for vurdering av kvaliteten på en VoIP-tjeneste.

Tatt i betraktning at VOIP-tjenesten egentlig er overføring av tale i pakker med data på sanntid basis, har eksperter foretrakk de objektive typen testmetoder - bruk et sett av algoritmer og dataprogrammer for å vurdere VOIP kvalitet og har ingen menneskelig engasjement, [i den subjektive typen metode, et sett av mennesker (noen ganger nærmere hundre personer eller mer) er gitt taleanrop og bedt om å vurdere på grunnlag av faste parametere].

Hvordan vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste.
Hvordan vurdere kvaliteten på en VoIP-tjeneste.

Noen av de objektive typen metoder omfatter den perseptuelle talekvalitet Mål, Perseptuell Evaluering av talekvalitet, Perseptuell Analysis Measurement System og E-modellene, er alle innlemmet som standarder av ITU.

Disse testene er videre klassifisert i intrusive og ikke-intrusive tester. Intrusive testene omfatter innføring av et signal i den tale-nettverket og evaluering av signalets reise gjennom nettverket, mens en parallell test samtidig som drives. Resultatene av begge testene sammenlignet for å komme frem til netto analyse. Disse testene gjelder eksisterende auditive modeller av mennesker (måter hvordan våre ører arbeid) i sine analyser, og kan utføres automatisk. Automatisering av kvalitetsvurdering testene gir pålitelige resultater, og testene kan bli kopiert i ulike testmiljøer for nøyaktighet.

Nå, hvis du lurer på hvordan en vanlig Jane eller Joe kan utføre disse testene, er svaret enkelt. Du kan enten be tjenesteleverandøren for en test modul eller slå opp på nettet for uavhengige tjenesteleverandører som vil evaluere tjenesten for deg. Du kan også lagre testresultatene for fremtidig referanse.