O2e

Læring mysql kommandoer: å skape en server database

Lær hvordan du sette opp en Structured Query Language (SQL) database ved hjelp av SQL-verktøy

En database organiserer data slik at den lett kan nås, forandret, og styres. Som nesten alle database-programvare, bruker MySQL S tructured Q uery L anguage (SQL-uttales oppfølgeren), standard språk for å be om informasjon fra en database. Det er en åpen kildekode-programvare, noe som betyr at det er gratis å bruke og modifisere til personlig bruk, og vi vil gi SQL-hjelp i denne artikkelen for å gjøre deg komfortabel med å bruke den. Til tross for den lave prisen, har MySQL økende grad funnet bred adopsjon i industrien på grunn av sin raske ytelse, pålitelighet, brukervennlighet og allsidighet i å arbeide med programmeringsspråk. Bli de 5 millioner aktive brukere av MySQL, inkludert NASA, FedEx og datamaskinen nerd ned blokken ved å lære å bruke de grunnleggende asdcommands av MySQL.

Det er ikke vanskelig å lære MySQL hvis du følger denne MySQL Steg-for-trinn.

Læring mysql kommandoer: å skape en server database. Kontroller at du har installert mysql riktig.
Læring mysql kommandoer: å skape en server database. Kontroller at du har installert mysql riktig.

 1. Kontroller at du har installert mysql riktig. Når du har gjort det, kan du gå til kommandolinjen anvendelse av operativsystemet og skriv: 'mysql-u root'. Dette åpner opp MySQL i roten brukernavn. Hvis du allerede har satt en annen konto, bruker du log-in informasjon.
 2. Opprette en database. Nå kommandolinja vil lese 'mysql> "og alt du skriver etter det vil bli behandlet av MySQL. Vi vil bruke "opprette databasen"-kommandoen for å opprette en database som heter first_database. Legg merke til at det kan være noe mellomrom i filnavnet.

  mysql> create database first_database;

 3. Lag en tabell. En database er en samling av data organisert i tabeller. Følgende kode mysql> oppretter en tabell med 5 kolonner:

  mysql> create table first_table
  -> (ID int ikke null primærnøkkel AUTO_INCREMENT,
  -> Etternavn varchar (25),
  -> Fornavn VARCHAR (25),
  -> E varchar (25),
  -> Date_joined tidsstempel (14),
  -> Om tekst);

  • Linje 1: Lager en kolonne merket ID som genererer en unik heltall (int) tall som øker med en tilvekst (AUTO_INCREMENT) av en for hver ny oppføring. Dette er kjent som en primærnøkkel fordi hver post (eller rad) har en unik id for å skille rader (nyttig når flere personer har samme etternavn).
  • Linje 2 og 3: Oppretter kolonner merket "etternavn" og "fornavn" som inneholder de siste navn og fornavn, henholdsvis oppføringer. Det maksimale antallet tegn er 25 (varchar (25)).
  • Linje 4: Oppretter en kolonne for e-postadressene til medlemmene. Igjen maksimalt antall tegn er 25..
  • Linje 5: Lager en kolonne som registrerer datoen (timestamp) medlemmet sluttet. Tallet 14 'timestamp () "refererer til den mest brukte visningsformat: YYYYMMDDHHMMSS.
  • Linje 6: Oppretter en kolonne med en kort beskrivelse av medlem.
 4. Sette inn data. Nå vil vi legge til data til tabellen:

  Lær hvordan du sette opp en structured query language (SQL) database ved hjelp av sql-verktøy. Opprette en database.
  Lær hvordan du sette opp en structured query language (SQL) database ved hjelp av sql-verktøy. Opprette en database.

  mysql> setter inn first_table
  -> (ID, etternavn, fornavn, e-post, date_joined, om) verdier
  -> (NULL, 'Doe', 'John', 'johndoe@emailaddress.com', nå (),
  -> 'Dette er en kort beskrivelse av John Doe.');

  • Linje 1: Forteller MySQL som du vil legge til en post i tabellen.
  • Linje 2: Viser navnene på kolonnene i den rekkefølgen vi vil bruke for å legge inn verdiene.
  • Linje 3 +4: Lister verdiene for kolonnene i den rekkefølgen de står ovenfor. Verdien 'nå ()' gjør tidsstempelet posten tid og dato når raden ble opprettet.

  Gjenta dette til det er totalt fire poster, slik at vi kan kjøre en spørring.

 5. Kjører spørringer. Nå som det er totalt fire poster vi kan kjøre en spørring, databasen sikt for å be om data fra en tabell. Vi bruker 'velg' kommando for å spørre 'first_table'. Her har vi spesielt ønsker å se de siste og første navn og e-postadresser fra databasen.

  mysql> select etternavn, fornavn, e-post fra first_table;

  Stjernen etter 'velg' kommandoen er kjent som den universelle valg betyr at du vil spørre hver kolonne.

  mysql> select * fra first_table;

 6. Oppdatere en oppføring. Det neste trinnet i å lære SQL oppdaterer. La oss si John Doe har endret sin e-postadresse på grunn av for mye spam. Følgende kode bruker 'UPDATE' kommando og "sett" delkommandoen å endre e-postadressene til en person som etternavn er "Doe". The 'hvor' delkommandoen er viktig fordi det avgjør hvilke personens e-postadresse bør endres (der etternavnet er Doe). Uten "WHERE 'kommandoen alle poster i' first_table 'ville ha den samme e-postadresse (johnnydee @ epostadresse. Com).

  mysql> UPDATE first_table SET email = 'johnnydee @ epostadresse. com'
  -> WHERE etternavn = 'Doe';

 7. Slette en post. Du må kanskje gjøre endringer i MySQL server. La oss si John Doe dør (jeg kunne ikke motstå), eller kanskje han bare valgt bort en e-abonnement listen. Hvis du vil slette en post, ingen overraskelse her, bruker vi 'DELETE' kommando. 'Fra' bestemmer tabellen du arbeider med og «hvor» bestemmer bestemt post du vil fjerne.

  mysql> Slett fra first_table WHERE etternavn = 'Doe';

Nå har du lært MySQL kommandoer og MySQL verktøy for å utføre grunnleggende database oppgaver. MySQL-dokumentasjonen nettstedet er en stor ressurs for å lære om nye kommandoer. Mens det er trolig mer praktisk å bruke en GUI basert database administrasjon program, vite det grunnleggende av SQL vil være svært nyttig for deg, spesielt hvis du ønsker å arbeide med et programmeringsspråk eller ønsker å utføre noen vedlikeholdsoppgaver manuelt.