O2e

Lydanlegg typer og fordeler

Det finnes mange forskjellige typer lyd systemer tilgjengelig på markedet i dag, med hver lyd system unikt tilpasset den personen du kjøper den. Du trenger ikke å være en die-hard audiofile å forstå det grunnleggende om lyd og akustikk, er alt du trenger å vite hvordan du vil at høyttalerne til å høres, gitt størrelsen og retningen av rommet, samt hva slags Bruker du vil trenge den for, dvs. for en hjemmekino-oppsett eller for rent lyd bruk.

Grunnleggende høyttalersystemer er satt opp med den prisbevisste i tankene

Lydanlegg typer og fordeler. Grunnleggende høyttalersystemer er satt opp med den prisbevisste i tankene.
Lydanlegg typer og fordeler. Grunnleggende høyttalersystemer er satt opp med den prisbevisste i tankene.

Grunnleggende høyttalersystemer er satt opp med den prisbevisste i tankene. Disse systemene har vanligvis færre komponenter å fremme budsjett-enden av ligningen, og få de grunnleggende komponentene bare vil gjøre deg i stand til å spare opp og bruke mer på de mer viktige deler av systemet som du kan trenge i fremtiden. Når du bygger din grunnleggende høyttalersystem, ikke bli lurt av tanken på at flere høyttalere vil alltid bli bedre. Husk at du ønsker å gå for klarhet, ikke bare forsterkning. Cluttering system med for mange høyttalere vil resultere i for mange skadelige interaksjoner mellom de enkelte høyttalerne. Hva verre er, lyd kansellering kan skje, og du vil ikke få nok verdi for pengene. Du kan starte med en grunnleggende sett av komponenter, normalt 60 Hz for gode diskanthøyttalere og mellomtone høyttalere.

Du vil også være lurt å kjøpe en grunnleggende hovedenhet, stand til å spille musikk i en rekke forskjellige formater. Velg klokt, siden du vil ha en hovedenhet som er svært tilpasningsdyktig til forskjellige bruksområder og behov.

Forsterkeren kan også betraktes som en av de viktigste komponentene i høyttalersystemet. Du vil ønske å få en god forsterker som kan ta belastningen med å ha flere høyttalere koblet til det på varierende lydnivå. Husk - hvis du overbelaster forsterkeren din, vil du ende opp med en smoking krater som pleide å være ledningene på forsterkeren. Sørg for å kompensere for belastningen at høyttalerne vil ta opp ved å kjøpe en god, stabil forsterker med rikelig wattstyrke.

Når du har fått det grunnleggende høyttalersystemet ned.
Når du har fått det grunnleggende høyttalersystemet ned.

Grunnleggende bass høyttalersystemer er i hovedsak avhengig av hvilken type subwoofer du kjøper og forsterkeren også. I tilfeller som dette, sørg for å kjøpe en subwoofer som har en rik, dyp "dunk" til det, da dette vil bli grunnlaget for de tykkere toner av systemet. Igjen, pass på at forsterkeren du kjøper vil være i stand til å ta effekten som kreves av subwooferen, ellers kan du ende opp med flere problemer enn da du startet.

Når du har fått det grunnleggende høyttalersystemet ned

Når du har fått det grunnleggende høyttalersystemet ned, prøve det ut med forskjellige typer musikk. Hvis dette er et hjemmekino-oppsett, kan du prøve å se på ulike typer filmer og eksperimentere med diskant, bass og surround-innstillingene på forsterkeren din. Omorganisere høyttalerplasseringer etter behov, og prøver å lytte til akustikken i rommet ditt, og hvordan du kan bruke disse til din fordel. Hvis du setter opp en bil høyttalersystem, ta systemet ut på en kjøretur og prøve ut forskjellige typer musikk også. Mens området for å flytte høyttalerne rundt er begrenset, kan du bruke forsterker og hovedenheten å finjustere høyttalersystem innstillinger som passer deg.