O2e

Sett opp et surround hjemmekinoanlegg

En surround sound hjemmekino-system er en flott måte å legge en full lydopplevelse til dine favoritt filmer eller TV-programmer. Men må det settes opp riktig slik at du kan maksimere høyttalersystemet. Hvis det ikke er satt opp riktig, vil du ikke være i stand til å få den beste lyden ut av ditt hjemmeunderholdningssystem, og lydeffekten blir substandard. Her er noen måter å maksimere din surround sound hjemmekinoanlegg.

Sett opp et surround hjemmekinoanlegg. Det første du trenger å gjøre er å kjøpe enten en 5,1.
Sett opp et surround hjemmekinoanlegg. Det første du trenger å gjøre er å kjøpe enten en 5,1.

Trinn i å sette opp en ideell hjemmekino lyd system:

  • Det første du trenger å gjøre er å kjøpe enten en 5,1, 6,1 eller 7.1 surround sound system. Det første tallet refererer til antall høyttalere i systemet, mens andre viser til subwooferen, hvor den lave enden bass lyden kommer fra. Du kan velge mellom forskjellige merkenavn av høyttalersystemer (Dolby, THX, etc.). Du må også kjøpe høy kvalitet tilkobling ledninger for å koble komponentene (TV, kabel-boksen eller satellitt-boksen, DVD eller Blu-Ray-spiller, mottaker og / eller datamaskinen), og noen høyttaler ledninger, som er minst 16 til 18 gauge , for å koble høyttalerne til receiveren din.
  • Plasser TV ca 8 meter fra der du skal sitte mens du ser den. Kontroller også at det vil være noen refleksjoner på TV-skjermen.
  • Still mottakeren enten på en vegg enhet, på en stereobenk, eller ved siden av fjernsynet. Husk å koble alle ledningene for høyttalerne til receiveren din for enkel tilgang. Du kan bruke enten HDMI-kontakter, hvis TV er utstyrt for det, eller du kan bruke S-Video-kabel for TV og en fiberoptisk kabel for lyden.
  • Sett opp fronthøyttalerne først. Pass på at de er minst 3 meter fra den sentrale høyttaleren. Juster vinkelen på midten høyttaler slik at den er rettet mot stedet der du sitter. Vinkle høyttalerne på hver side, slik at de er rettet mot hodet ditt når du sitter på en bedre lyd. Hvis høyttalerne skal monteres, må de plasseres i en rett linje under skjermen.
  • For de back høyttalere, må du ordne dem avhengig av surround lyd system du bruker. For et 5.1-lydsystem, plassere 2 back høyttalere på baksiden av rommet i nærheten sideveggene. For en 6,1 lydsystem, bruk samme stilling unntatt for den ekstra høyttaler, som du bør plassere i midten av rommet ved bakveggen. For et 7.1-lydsystem, bør du plassere to høyttalere på baksiden av sideveggene og de andre to back høyttalere bør spres over sideveggen. Kontroller at lyden er proporsjonal, ved å sørge for at avstanden mellom høyttalerne er like.
  • For subwoofer, bør du plassere den på hver side av fronthøyttaler for en jevn, skarp lyd. For de som har store høyttalere og store subwoofere, er det lurt å se etter et sted å sette subwooferen ved å sette den i setet og bedømme lyden ved å vandre rundt i rommet. Uansett hvilken plass har den mest vellydende lave enden bass bør være stedet hvor du bør sette subwooferen.