O2e

Slik fastslår gebyrer for tilgang til et produkt eller en nettside

Prisene på produkter og nettside tilgang avgifter må være rettferdige og konkurransedyktige med de samme tilbudene i markedet, ellers vil de ikke selge. Følgende er noen tips som kan hjelpe deg med å avgjøre hvordan du tilordner gebyrer for tilgang til et produkt eller en nettside.

Bestemme din egen avgift basert på prisene på dine konkurrenter.
Gå til din lokale varehus eller sjekk på nettet for å se avgiftene utpekt av dine konkurrenter med sine produkter og / eller tjenester. Legg merke til forskjeller i pris i form av kvantitet hvis du vil tilby produkter i ulike størrelse varierer også. Dette er et godt referansepunkt for deg å finne de avgifter som du kan bruke på dine egne produkter.

Slik fastslår gebyrer for tilgang til et produkt eller en nettside. Bestemme din egen avgift basert på prisene på dine konkurrenter.
Slik fastslår gebyrer for tilgang til et produkt eller en nettside. Bestemme din egen avgift basert på prisene på dine konkurrenter.

Faktor i kostnadene du har pådratt for å produsere produktet.
Ta notat av utgifter til produksjon, som råvarer, arbeidskraft, herunder også lønn for arbeidstimer, verktøy, husleie og andre faste utgifter. Legg alle utgifter, bestemme pris per enhet, og deretter legge til mark-up for produktet. Entreprenører som regel legge til minst 25% påslag til kostnaden per enhet på sine produkter.

Tenk på din målgruppe når bestemme pris eller rate.
Hvis du tilbyr et spesialisert produkt eller en tjeneste på nettstedet ditt, må du vurdere din målgruppe og hvor produktet blir tilbudt. Hvis det du tilbyr er sjeldent og vanskelig å finne, så du kan prisen høyere, men hvis det du tilbyr kan bli funnet på den nærmeste Wal-Mart gren eller Walgreens, da har du ikke annet valg enn å sette prisen samme som deres.

Undersøkelsen dine mulige kunder hvor mye de er villige til å betale for produktet.
Det kan være tilfeller at avgiften du vil sette vil bli ansett for mye av dine kunder. Hva du kan gjøre er å utføre en undersøkelse eller en avstemning til din målgruppe og be dem for et pristilbud. Samle alt og sette den gjennomsnittlige pristilbud som gebyr din, gitt at du vil bryte selv etter factoring i produksjon og overhead kostnader per enhet.

Faktor i kostnadene du har pådratt for å produsere produktet. Tenk på din målgruppe når bestemme pris eller rate.
Faktor i kostnadene du har pådratt for å produsere produktet. Tenk på din målgruppe når bestemme pris eller rate.

Juster avgifter hvis nødvendig.
Vurdere å justere honoraret etter å ha vurdert din virksomhet omdømme. Hvis du tilbringer for mye på produksjon og dine konkurrenter er blomstrende, men du er ikke bryte selv, deretter videre revurdering er nødvendig. Du kan senke prisene, eller du kan opprettholde samme pris, men justeringer i mengden av produktene er nødvendig.

Uansett hvilken metode du vil ta på seg for å kunne fastslå gebyrer for tilgang til produktet eller nettside, sørg for at dine klienter er faktisk får det de betaler for. Dette er veldig viktig fordi hvis kundene er fornøyd, kan du forvente din bedrift til å trives.