O2e

Slik feilsøker gateway PC - høyttalere

Ingenting i vårt hjem er permanent

Ingenting i vårt hjem er permanent, spesielt for elektriske gadgets. Datamaskinens høyttalere kan oppleve noen tegn til alderdom, misbruk eller sporadisk feil. Før rushing til nærmeste databutikk eller tjeneste verksted, kan du prøve å feilsøke enheten på egen hånd. Det finnes noen enkle trinn som du kan sjekke med bare noen få minutter av inspeksjon datamaskinens høyttalere. Bare les trinnene nedenfor, sammen med tips om hvordan du gjør noen self-service av høyttalerne. Det er ganske enkelt og bør være enkel å utføre.

Slik feilsøker gateway PC - høyttalere. Dobbelt sjekke lyden innstillingen.
Slik feilsøker gateway PC - høyttalere. Dobbelt sjekke lyden innstillingen.

  • Dobbelt sjekke lyden innstillingen. Først sjekke innstillingene dine høyttalere i settet opp. Det kan være at du akkurat har slått av lyden innstillingen fra den viktigste kontrollen eller du er på mute.  
  • Kontroll av talerens kabler. Du må også så sjekk tilstanden på kablene. Er de riktig koblet riktig terminaler? Er det flekker som ser korrodert eller er det underliggende ledninger titte ut? Hvis dette er tilfelle så må du få nye kabler for kontakter. Kontaktpunktene kan ikke være i god stand, også. For gamle eller tattered ledninger kan føre til elektriske støt eller en elektrisk gnist, så det er best å ha disse erstattet når du ser noen tegn til slitasje. Du bør også sjekke om de er koblet til de riktige kontaktene - disse er ofte fargekodet slik at du ikke vil bli forvirret hvilken ende går til høyre terminal.  
  • Kontrollere høyttalerne med en annen maskin. Hvis de ovennevnte tipsene ikke fungerer så kanskje det er noe galt med lyden på maskinen. Du kan få vite dette sikkert hvis du kobler PC-høyttalere til en annen bærbar eller stasjonær. Hvis datamaskinens høyttalere jobber i en annen terminal så det er lydutgangen som har et problem.  
  • Gjør noen rengjøring. Noen runder med rensing vil definitivt hjelpe. Tørk bort samler støv fra høyttaleren overflaten. I noen enheter der det ytre skallet av høyttalerne kan fjernes så bare ta den ut og tørk den faktiske overflaten av høyttaleren med en myk, tørr klut eller en ren pensel.


Hvis alt annet mislykkes så bare ta høyttalerne til tjenesten reparasjon delen. Eller hvis gjeldende sett er ikke så dyrt uansett, så kan du bare få en ny enhet. Det finnes en rekke billige PC-høyttalere der ute, og hvis du ikke er så kresen med merkevaren og kvaliteten så kan du bare få deg et helt nytt sett. Du kan også sjekke volumkontrollknapp av høyttalerne, og selv på strømknappen. Disse delene kan være de som er feil, og du trenger bare å ha dem erstattet. Dette er de delene som også oftest brukt. Husk at hvis du ser gnister eller høre plutselig dukker så må du koble høyttalerne dine fra strømkilden. Enten du trenger å bringe den til service eller erstatte dem, og ikke bruke dem igjen.