O2e

Slik gjenoppretter XP til fabrikkinnstillinger

Windows XP er uten tvil den beste PC-operativsystemet som noensinne komme ut av Microsofts produkt linje. Det er den mest stabile og mest brukervennlige. Det er ikke rart at de fleste forretninger og personlige systemer fortsatt bruke det til tross for den nyere Windows 7 som ble lansert for noen måneder siden. Mens Windows 7 hevder å være bedre enn Windows XP på flere måter enn én, det er en funksjon som de begge har som gjør dem så bra. Systemgjenoppretting-funksjonen i både Windows XP og 7 gjør at brukeren kan gjenopprette systemet til en tilstand tidligere lagret i fortiden. Denne funksjonen er svært nyttig når systemet blir skrudd opp av et virus eller en utilsiktet sletting av systemfiler. Her er fremgangsmåten for å sette din Windows XP rett ved å gjenopprette den til fabrikkinnstillingene eller til en sikker tilstand.

Slå av systemet

Slik gjenoppretter XP til fabrikkinnstillinger. Trekk ut alle enheter.
Slik gjenoppretter XP til fabrikkinnstillinger. Trekk ut alle enheter.

Slå av systemet. Så, har PCen begynt å skru opp og du egentlig ikke vet hvorfor. Du skannet systemet med den nyeste anti-virus rundt og det fortsatt skruer opp. Frustrasjon og sinne vil sakte krype opp. Ikke la det. Ta et dypt åndedrag og holde rolig. Det første du må gjøre er restarte systemet. Etter omstart, hvis det fortsatt skruer opp, og slå av maskinen og følg lykkes trinn.

Trekk ut alle enheter. Før du slår PCen på igjen, er det viktig å fjerne og trekke ut eventuelle eksterne enheter som er koblet til den. Skrivere, kameraer, eksterne harddisker og andre enheter koblet bør fjernes.

Slå på systemet og sikkerhetskopiere filene dine

Slå på systemet og sikkerhetskopiere filene dine. Strøm på PC-en og setter inn en skrivbar DVD eller flash-stasjon som vil gjøre deg i stand til å ta backup av alle viktige filer og programmer. Uavhengig av hvilken metode, brenne eller overføre filene bare i tilfelle systemet krasjer under systemgjenopprettingen prosedyren.

Gjenopprette PCen

Slå på systemet og sikkerhetskopiere filene dine. Slå på systemet og sikkerhetskopiere filene dine.
Slå på systemet og sikkerhetskopiere filene dine. Slå på systemet og sikkerhetskopiere filene dine.

Gjenopprette PCen. Når alle dine viktige filer blir sikkerhetskopiert og trygge, kan du nå starte prosessen med å faktisk gjenopprette PCen. Finn og klikk på "Start"-knappen nederst til venstre på skrivebordet ditt. Du klikker på denne vil få opp "Start"-menyen. På den popup-menyen, velg "Tilbehør" fra programmene som er oppført på "Program Files"-menyen. På åpnet sub-menyen, velg og klikk "Systemverktøy" og velg "System Restore" fra "Systemverktøy"-undermenyen. Dette bør gi deg en ny meny der du vil fortsette å spesifisere systemgjenopprettingen konfigurasjon. Husk at Systemgjenoppretting-funksjonen i Windows XP er bare brukbare hvis det ble aktivert og kjører noen dager før den dagen faktisk restaurering. I alle fall når den nye menyen er proffered, klikk på "Gjenopprett datamaskinen til et tidligere tidspunkt" linken og klikk på "Neste"-knappen for å fortsette. I det nye vinduet, vil en kalender vises med datoene for hver lagret punkt. Velg datoen der du vil at PC for å gå tilbake til, og klikk "Next". Siden du ønsker å gjenopprette PCen til fabrikkinnstillinger, velger tidligst lagre punkt eller den nærmest datoen da XP ble installert. Bekrefte alle detaljene på det neste vinduet og start restaurering.

Systemgjenoppretting-funksjonen bør bare ta flere minutter å fullføre. En fersk omstart av systemet vil bli gjort automatisk og når det startes opp, bør staten på PC-en være den samme tilstand på datoen og klokkeslettet du har valgt.