O2e

Slik installerer du Windows 95 - programmet til XP

Det er flere gamle Windows-støttede programmer som du kan fortsatt kjøre med Windows XP. Dette kan gjøres ved hjelp av Program Compatibility i Windows XP. I denne funksjonen, kan du installere og bruke et program for et eldre operativsystem, for eksempel Windows 95, og kjøre den på samme måten det drives i eldre operativsystem. Hvis du er interessert hvordan du gjør bruk av Program Compatibility, fortsette å lese.

  • Installere programmet. Bruk CD-ROM for å installere programmet på datamaskinen. Når du setter inn CD-ROM i stasjonen, vil installasjonsprogrammet automatisk bli lansert og vil guide deg gjennom prosessen. Følg instruksjonene. Når du er ferdig med installasjonen, starte datamaskinen på nytt.
  • Åpne veiviseren for programkompatibilitet. Du vil nå ha å gjøre Windows 95-støttede programmet kompatibelt med Windows XP. En måte å gjøre dette på er ved å åpne Program Compatibility Wizard. Klikk på Start. Så på den høyre ruten på Start-menyen, velg Hjelp og støtte. Velg "løse et problem." Du kan finne dette alternativet i "Velg et emne i Hjelp"-delen. Deretter velger du "Søknad og programvare problemer." På "Løs et problem" kategori, velg "Getting eldre programmer til å kjøre på Windows XP." Vinduet vil presentere deg med detaljerte instruksjoner. Nå, klikk på "Program Compatibility Wizard", som er i en hyperkobling format.
  • Gå gjennom veiviseren for programkompatibilitet. Begynn med å finne programmet. Du kan bruke CD-ROM, velge fra en liste over programmer, eller skriv inn snarvei til programmet i den gitte feltet. Klikk på Neste. Deretter velger Microsoft Windows 95 som kompatibilitetsmodus. Klikk på Neste. Velg én eller alle av innstillingene: 256 farger, 640x480 skjermoppløsning, og deaktivere visuelle temaer. Velge hva gjelder programmet. Microsoft anbefaler spesielt ved hjelp av innstillingene hvis programmet er et spill søknad eller pedagogisk programvare. Nå klikker du Neste. Veiviseren vil oppsummere programmet og kompatibilitetsmodus. Klikk Neste for å foreta en rask test på programmets innstillinger. Hvis programmet fungerer, er du ferdig. Start datamaskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.
  • Installer programoppdateringer. Hvis programmet ikke fungerer, må du kanskje å få oppdateringer for selve programmet eller stasjonen. Dette bør gjøres via Internett. Gå til den offisielle nettsiden til produsenten av programmet, og finne ut om det er tilgjengelige oppdateringer for programmet. Du kan også få tilgang til Windows-oppdateringer. På Hjelp og støtte vinduet, velger Windows-oppdateringer i "Velg en oppgave"-delen. Du vil da bli koblet til det offisielle nettstedet for Windows-oppdateringer.


Slik installerer du windows 95 - programmet til XP. Installere programmet.
Slik installerer du windows 95 - programmet til XP. Installere programmet.

Det er en annen måte innstillingen opp programmets kompatibilitet med Windows XP. Dette er gjort manuelt. Høyreklikk på ikonet til programmet på Start-menyen eller på skrivebordet. Velg Egenskaper. På Egenskaper-boksen velger du kategorien Kompatibilitet. Kryss av i boksen ved siden av "Kjør dette programmet i kompatibilitetsmodus for." Så på drop-down listen, velger Windows 95. Velg skjerminnstillinger om nødvendig. Til slutt klikker du OK. Husk imidlertid at dette alternativet er bare for programmer som allerede er installert på datamaskinen.