O2e

Slik kjører du en effektiv online viral markedsføringskampanje

Hva gjør for en vellykket online viral markedsføringskampanje

Hva gjør for en vellykket online viral markedsføringskampanje? Du trenger ikke mye annet enn et forlokkende konsept og ord-av-munnen. Ta for eksempel den siste Old Spice kommersielle "The Man Your Man Could Smell Like". Denne kommersielle var iøynefallende, morsom, fantasifull, og viktigst var en viral fenomen tiltrekke millioner av treff på nettet. Hvem skulle tro at Old Spice kunne oppstå front og senter etter alle disse årene? Vel, det går bare for å vise at hvis du kjenner målgruppen godt, vet du hvordan du skal plassere deg selv. Det er også en ting som gjorde dette kommersielle viral, gjorde det et avvik fra den vanlige måten å presentere en merkevare.

Slik kjører du en effektiv online viral markedsføringskampanje. Inviter din målgruppe å være tilhengere.
Slik kjører du en effektiv online viral markedsføringskampanje. Inviter din målgruppe å være tilhengere.

Nå hvis du er grappling med hvordan du kan presentere en online-kampanje for å markedsføre merkevaren fører til det går viral, det er ett sosialt medium du kan bruke som ikke vil koste deg en eneste krone. Det kalles Twitter. Det er gratis, rask og effektiv. Mest av alt, er det utradisjonelle derfor ganske originale i sin tilnærming.

Her er hvordan du kan markedsføre noe via Twitter:

  1. Inviter din målgruppe å være tilhengere. Husker du da du var på high school, og du ønsket å være med kule menneskemengder og mislyktes? Uansett hvor mye du tvunget deg inn i det, var du gjentatte ganger forpurret. Da har du funnet den perfekte klikken som delte dine interesser og hvor du ble akseptert som du var. Dette er hvordan du bør nærme Twitter. Det samme gjelder for din målgruppe. Du må målrette en gruppe eller demografiske som ønsker å være tilhengere av merkevaren din på Twitter. Ingen mening å prøve å gå etter en demografisk som ønsker epler når du selger appelsiner. Få bildet? Med Twitters millioner av brukere, har du en bedre enn god sjanse til å nå målgruppen din hvis du vet hvordan du skal plukke dine etterfølgere. Begynne å sende din etterfølger forespørsel slik at du kan komme i gang.
  2. Ikke vanskelig å selge. Twitter handler om sosiale nettverk, først. Du må huske at. Etter å ha uttalt dette, må du komme bort fra ideen om å behandle din Twitter-konto som en nettbutikk fordi dette vil slå mye av dine etterfølgere av. I stedet starte samtale om din merkevare som vil engasjere dine følgere aka målgruppe.
  3. Snakk med dine etterfølgere i en høflig og høflig måte. Send ut Tweets som snakker godt av merkevaren i en ikke-aggressiv måte ved hjelp av en høflig og høflig måte.
  4. Tweet én eller to ganger daglig. "Ute av syne, ute av sinn." Dette er en reklame prinsipp som fungerer selv på sosiale medier så gjør ditt nærvær følte ved regelmessig sende ut Tweets gang opp til to ganger om dagen for å holde tilhengerne interessen opp.
  5. Oppmuntre dine etterfølgere til re-tweeten dine tweets. Ofte spennende nyheter bli re-twitret selv uten å spørre så mye av håndarbeidet ditt bør være på denne linjen slik at du ikke trenger å oppmuntre dine etterfølgere til å gjøre dette for deg. Men i tilfelle du trenger å egg dem på, er du fri til å gjøre det. Re-Tweeting er viktig fordi dette åpner en annen dør av muligheter for en uutnyttet marked for å bli kjent om merkevaren.
  6. Gi premier unna. Du kan gjennomføre konkurranser på din Twitter-konto for dine etterfølgere til å delta og få sjansen til å vinne premier. Du må lage premiene uimotståelig slik at flere mennesker vil delta. Gjør mekanikken enkel og sørg for at konkurranser er helt sentrert.
  7. Del din merkevare utover Twitter. Det flotte med sosiale nettverk er at du kan dele dine tweets utover sfæren av Twitter og inn i Facebook eller MySpace. Du bare klikker på en knapp som sier "Del", og du kan velge sosiale medier uttak som du ønsker å invadere. Bare sørg for at du har kontoer på disse andre nettsamfunn.

Twitter er et effektivt verktøy for å kjøre en markedsføringskampanje som kan bli viral hvis du vet hvordan du skal legge strategier. Prøv den og se resultatene rett foran øynene dine.