O2e

Slik kopierer du beskytte en CD eller DVD

CDer og DVDer tjene som lagringsplass for ulike typer data

CDer og DVDer tjene som lagringsplass for ulike typer data, det være seg bilder, musikk, videoer eller dokumenter. Når dataene er brent på platen, kan det lett nås via en CD-eller DVD-spilleren på datamaskinen eller bærbar medieenhet. Dataene kan også kopieres over og over igjen til en harddisk, bærbar media enhet eller en annen CD eller DVD. Hvis du har sensitive dokumenter eller filer som du kanskje ønsker å holde for deg selv eller begrense det blir kopiert, er det flere måter å gjøre dette på.

Slik kopierer du beskytte en CD eller DVD. Lag en zip-fil og bruk passordbeskyttelse.
Slik kopierer du beskytte en CD eller DVD. Lag en zip-fil og bruk passordbeskyttelse.

  1. Lag en zip-fil og bruk passordbeskyttelse. Du kan beskytte filene dine mot tilgang til alle gjennom WinZip eller WinRar program. Identifisere filene som skal plasseres på CD eller DVD må du starte WinZip eller WinRAR program. Fra programmet kan du søke etter filer og komprimere dem, velge den beste komprimering størrelsen du ønsker. En annen måte er å høyreklikke på filen på harddisken og velg Send til, og klikk Komprimert (zippet) mappe. En komprimert mappe vil bli opprettet på skrivebordet, og deretter kan du legge til flere filer i mappen du kopierer og lime. Krypter dine komprimerte filer med et passord for å beskytte dataene. I WinZip velge komprimert mappe og deretter gå til menyen og velg Fil. Under Filalternativer Klikk på Bruk standard passord, vil dette åpne en dialogboks. Skriv inn passordet du foretrekker deretter bekrefte ved å skrive igjen på boksen under. Når du er ferdig klikker ok og avslutte programmet. Filen er nå kryptert med et passord som du kan dele med utvalgte personer.
  2. Laste ned eller kjøpe CD-og DVD-beskyttelse programvare. Det finnes dusinvis av CD-og DVD-kopibeskyttelse programvare for kjøp eller nedlasting. Noen av programmene kan kryptere alle filene dine og beskytte den fra å bli åpnet eller kopiert, de vil selv ha sin egen seer eller spiller, så filene kan bare nås via den aktuelle seer eller spiller. Andre vil fungere på samme måte, men vil ha en liten dekryptering program som skal installeres på din PC slik at den vil automatisk avsløre dine filer når den er i bruk. Det kan ikke nås på et annet system enn din egen.
  3. Gjøre bruk av DRM-teknologi. Fleste Audio Distribution selskaper bruker denne teknologien på sine lydprodukter. Den styrer og begrenser hvordan produktet brukes av personer som kjøper dem. Digital Rights Management-teknologi lar deg få tilgang til originale innholdet på CDen og lar deg sikkerhetskopiere dataene for personlig bruk, men det vil ikke tillate deg å kopiere fra de sikkerhetskopierte dataene.

Selv om DRM-teknologien kan være en god måte å beskytte dataene på CD-er eller DVD-er, mange tror det hindrer på deres rettigheter som forbrukere.