O2e

Slik skriver du ut rutenettet av et Excel - regneark

Rutenett brukes når du vil cellene i deg Microsoft Excel regneark delt inn rader og kolonner. Dette er en fin måte å gjøre cellene lettere å lese. Det er også en måte å organisere data funnet på Excel-regnearket.

Imidlertid er rutenettet ikke automatisk ut når du treffer print i Microsoft Excel. Kraftnettet er kun for visning formål med mindre du angir noe annet. Hvis du ønsker å skrive ut rutenettet av et Excel-regneark, her er hva du må gjøre.

Slik skriver du ut rutenettet av et excel - regneark. Last excel og regnearket.
Slik skriver du ut rutenettet av et excel - regneark. Last excel og regnearket.

  • Last excel og regnearket. Begynn Microsoft Excel økten ved å laste programmet. Deretter åpner regnearket du vil skrive ut med rutenett. Pass på at rutenettet er på skjermen. Hvis de ikke er det, se etter Vis kommandoen og sørge for at avmerkingsboksen for rutenettet har en sjekk i den. Avhengig av hvilken versjon av Microsoft Excel du bruker, kan det hende at alternativet for rutenettet bli funnet et annet sted (for eksempel under Verktøy, Alternativer og deretter Vis).
  • Velg ark på siden dialogboks for oppsett. Under Fil-menyen, se etter kommandoen Utskriftsformat. Klikk på denne for å åpne dialogboksen Utskriftsformat. Utskriftsformat kan du endre innstillingene som vil påvirke hele Excel-regnearket. Se etter kategorien Ark. Dette er vanligvis funnet på den øverste delen av dialogboksen (avhengig av Microsoft Excel versjon - se merknad nedenfor). Ark kommandoen viser innstillingene som gjelder for hele regnearket som er åpen på skjermen.
  • Spesifiser linjenettet utskrift. Se etter Utskriftsalternativer under kategorien Ark. Det bør være et sted i midten. Finne alternativ for rutenettet og sette et merke i avkrysningsboksen. Klikk OK til du er ute av dialogboksen og tilbake i Excel-regnearket.
  • Skrive ut Excel-regnearket. Gå tilbake til Fil-menyen og velg Skriv ut. Hvis det er noen innstillinger som du må endre, gjør det nå. Du kan endre egenskapene som type skriver, papirstørrelse og-type, utskriftskvalitet, skrive ut i farger eller gråtoner, og så videre. Det ville være bra for å forhåndsvise utskriften før utskrift. På denne måten kan du gjøre endringer i tilfelle du ikke er fornøyd med det du ser i forhåndsvisningen. Når du er klar, utstede kommandoen for å skrive ut regnearket.
  • Merk: I Microsoft Excel 2007, kan du finne kommandoen for utskrift rutenett under Sideoppsett-menyen. Når du klikker på Sideoppsett, er det et ark alternativ et sted i midten. Det er to avkrysningsbokser for rutenett. En er utsikten og den andre er print. Som standard er eneste visningen krysset. For å skrive ut rutenettet, sørg for at det er en sjekk på avkryssingsboksen for trykte rutenett.
  • Tips: I Excel 2007 kan du endre fargen på rutenettet. Klikk på Microsoft-knappen helt til venstre hjørne av skjermen og klikk på Alternativer for Excel. Klikk på fanen Avansert. The Show rutenett Alternativet bør være aktivert. Velg linjenettet farge herfra. I andre versjoner, kan du endre rutenett farge under fanen Verktøy i Excel verktøylinjen. Se etter alternativer klikk deretter på kategorien Vis. Finn Window alternativer. Velg rutenettet farge fra Windows dialogboksen Alternativer.


Den gjør regneark i Excel lettere å lese slå på rutenettet

Den gjør regneark i Excel lettere å lese slå på rutenettet. Rutenettet kan også skrives ut. Ved å skrive rutenettet, vil den som ser på regnearket ikke ha en vanskelig tid som passer dataene i rader med sine tilsvarende kolonner.